A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018. szeptember 28. péntek

2018.09.28. 21:33 muvtkorhmv

 

 

Barokkal folytattuk, vagy klasszicizmussal? Ki a megmondhatója? Poussin francia festő itáliai képeit látva, a kérdés nyitva maradt számunkra: izgalmas, átmeneti világ… Bagi Máriánk irodalomelméleti érdekességekkel is szolgáló (pl.: a „fenséges” megjelenítése a művészetben), nagy felkészültségről számot adó előadását hallgattuk. Átlépne Csoportunk a PhD felvételik szintjére, kérdezzük fél-komolyan.

Poussin mindenesetre igen izgalmas gondolkodási terep: kapcsolata Raffaellóval; kapcsolata, hatástörténete Cézanne-nal… Miért teszi meg egyik főszereplőjévé éppen őt Balzac Az ismeretlen remekmű című elbeszélésében; miért radikálisan mások tájképei, mint mitológiai tárgyú, allegorikus „bölcsészdoktori értekezései”, melyek minden későbbi akadémizmusnak fundametumát adják?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr6014270123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.