A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018 október 5. péntek

2018.10.07. 21:05 muvtkorhmv

 

 

A jövő heti pesti kirándulásra készültünk mostani foglalkozásunkon: kedden a Csoport nagy része Budapestre utazik a Műcsarnokba, ahol megnézi a Frida Kahlo-, ill. a Lucien Freud-kiállítást, továbbá a Londoni Iskola jeles darabjait, még továbbá és főként: Francis Bacon borzongató munkáit. Nos, ezekhez a nagy kiállításokhoz vetítettünk a pénteki alkalommal: a Pagony igen felvilágosult, nyitott a modernizmus áramlatai iránt, de Freud bizonyos vásznait, Soutine-t, Kitajt azért nem egyszer még szoknia kell… Holott nem a jelenkor művészete ez, ellenben a félmúlté, meglehet, bizonyos értelemben túlhaladott is már e stílusegyüttes, melyet a felvonultatott szerzők képviselnek. De meg lehet-e haladni valaha is Francis Bacon Ordító pápa-sorozatát vagy Triptychonjait? Kahlo egyszerre naiv és egyszerre drámai, expresszionista önkifejezését?

Aligha. A jó mű nem évül el sosem, még ha mára akár maga a falra akasztható, bekeretezett táblakép is eltűnőben van… Kíváncsian indulunk felfedező útra a Galériába!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr9814287739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.