A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018. október 19. péntek

2018.10.19. 23:16 muvtkorhmv

 

 

Lassan beköszönt a késő ősz, s mi mind szabadabban járunk-kelünk barokk tájainkon… A Csoport néhány tagja tegnap elkísérte vezetőjét Szegedre, a Minoritákhoz, szövegelemző mesterkurzusra is; hamarosan bekövetkeznek a városnéző-épületfelismerő séták, de az Őszi Tárlatot is meg kell látogatnunk.

Ma Alonso Cano hármas munkásságával ismerkedtünk: „egy spanyol Michelangelo” – mondják – építész, festő és szobrász; életformáját, habitusát tekintve meg inkább mintha Caravaggio lenne! Változatos, utánozhatatlan életmű sok festett, elbűvölő szoborral, óriás-épületekkel a java déli barokkból (Cano élete jelentős részét a legdélibb spanyol városokban élte le). És izgalmas, kiszámíthatatlan festészet, sok-sok szentkép és bibliai téma, a kevésbé elérhető, ismeretlenebbik keresztény-bibliai mitológiából.  S egy „anekdotikusnak” mondott különös kép Jézus Limbusba szállásáról… Bármeddig el tudnánk nézni Cano barokk képeit is!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr6714311571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.