A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018. december 14. péntek

2018.12.14. 22:21 muvtkorhmv

 

 

 

Ami késik, nem múlik, s amit az elmúlt héten a technika nem tett lehetővé, Szlávikné Irénke e pénteken megmutatta nekünk mégis: gyönyörű és tanulságos epizódokat a Lány gyöngyfülbevalóval című filmből. Hasznára az egész csoportnak; a jobb megértés felé vezető úton Vermeer van Delft világa felé. Kiválóak voltak a film-bevágások: azok az epizódok, melyek nem Vermeer és híres képe felé vittek volna bennünket, elmaradtak, de annál többet láttuk a festmények hitelesen megképzett világát, környezetét, tárgyait és modelljeit, nem utolsósorban a bájos és hiteles Gyöngyfülbevalós Lányt! Némán ámult a Csoport, úgy hallgatta Irénke kommentárjait. Köszönjük, s jövő hét után (mert legközelebb bizony Karácsonyt ülünk…) Ancikánk folytatja nékünk a magyarázatokat a nagy holland festő kapcsán.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr7214484292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.