A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018. december 28. péntek

2018.12.29. 18:09 muvtkorhmv

 

 

 

Érdekes előadással búcsúztattuk az esztendőt a mai napon: Ancikánk Vermeer jellegzetes karaktereiről, fő- és mellékalakjairól számolt be nekünk, saját, különösen szép, érdekes munkáját is megmutatva s véle egy érdekes művészi problémát érintve: vajon el lehet-e különíteni a festői ábrázolásokon a konkrét személyről készült igényes portrét és a csupán a fantázia szülte jellegzetes, de valójában senki élőhöz nem tartozó ábrázolatot a laikus képnéző szemével --, s hogy milyen esztétikai tárgyat is fed voltaképpen a tronie fogalma… A Lány gyöngyfülbevalóval címet viselő feledhetetlen kép nyomán és alapján történt mindez, s a Pagony belekapcsolódott az izgalmas megbeszélésbe,

legközelebb,  immár az Új Esztendőben (mely hozzon kis Csapatunknak minden jókat!) – folytatjuk a beszélgetést, s a márciusi Nyílt tervezgetését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr414521552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.