A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. január 4. péntek

2019.01.06. 11:12 muvtkorhmv

 

 

Hideg és sötétre hajló idő van odakint: így kedveskedik nekünk az új, 2019. év, de mi, Pagonyisták nem hagyjuk magunkat… Ma is Vermeer; még mindig Vermeer… Editkénket hallgattuk s láttuk, izgalmas témájával, kép-kereséseivel: Vermeer és kelméi, szőttesei, szőnyegei, kendői, terítői, selymei – textil-anyagok, textilművek a Nagy Delfti festményein. Egy válogatást láttunk Vermeer vásznaiból, segítség- és párhuzamképpen pedig más, kisebb, ismeretlenebb mesterektől is képeket, hasonló szobabelsőkkel, térképekkel, függönyökkel, faliképekkel és padlómozaikkal; szerelmeslevelet fogalmazó leányokkal, kacéran mosolygó asszonyokkal, nyitott, de a kinti világot soha meg nem mutató ablakokkal. Középpontban most is A festészet allegóriája (A műterem) című, egyszerre reális és szimbolikus motívumokat  tartalmazó híres festménnyel. Mi e szűk világú, egy helyben forgó, színekben és fényekben pompázó világ titka? Még mindig erre keressük a választ, miközben már elkezdjük a készülődést a Nyíltra is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr214540486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.