A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. február 22. péntek

2019.02.23. 17:11 muvtkorhmv

 

 

 

 

Még főbb próba volt ma, mint a múlt héten, s még mindig van egy hetünk a legfőbbre – sziporkázni fogunk… Esetleg besülünk mégis, izgatott hangzavar és termékeny rendetlenség, mondanivalócsere uralta a mai órát is – csak semmi állóvíz!! A Pagony évről évre változik: a legutóbbi két évben már megúsztuk próbák nélkül, most viszont szemmel láthatólag bonyolultabbra vettük a formát. Ennek csakis Ruisdael lehet az okozója félelmesen kavargó, opálos, nehéz-szürke, dugó alakú fellegeivel! De, Bagi Marika mai kiselőadását hallgatva, lehet az is az ok, hogy felvettek bennünket az egyetemre, s egyesek egyenesen művészetelmélet speciálkollégiumokba járnak, beszédmódjukat, szóhasználatukat észrevételezve… De hisz éppen azért csinálunk mindent, hogy tanuljunk, megújuljunk, ne ugyanazokat a köröket járjuk végig korszakról korszakra! Reméljük, kedves Közönségünknek is lesz kedve velünk tartani!

Egyet meg kell mégis jegyezni: Gézánk higgadt és finom humorral feltöltött felolvasása foglalkozásunk végén valóságos oázissá változtatta könyvtárbéli kalitkánkat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr4214644973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.