A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. március 8. péntek

2019.03.10. 08:14 muvtkorhmv

 

 

Szent a béke, és nagy az öröm, büszkeség kis (nagy!) Csoportunkban: a Pagony mehet az egyetemi előkészítő szemináriumra, de legalábbis a nulladik évfolyamra, de a bátor hősöknek járó továbbképzésre és azt követő pihenésre is, mert szépen, méltóképpen abszolválta az ez évi Nyílt Napot. Marathoni hossz volt megint, de hűséges közönségünk kitartott mellettünk, mi pedig csak mondtuk, mondtuk a holland, angol és francia barokk szépséglistáját, ha nem is mindig a mikrofonba, de humorral is fűszerezve. Mert már erre is van figyelmünk, energiánk, vegyértékünk! Úgy gondoljuk, hogy ezen az utolsó áttekintésen még sok új felfedezést is képesek voltunk tenni ismerősnek, tudottnak hitt korunkon belöl.

Ma Piroskánk rég elkészített prezentációját néztük Pieter Jansz Saenredám templombelső-festőről, s ámultunk megint.

Majd valamelyes Rembrandt következett, és nem akárkitől! Ezen az órán kedves jó Lajosunk még a szokottnál is erősebben tartotta rajtunk a szemét!

Jövő szerdán az Ő Rembrandt-prezentációival folytatjuk az ízelítőt, hogy azután a zalai-grazi út képeihez is hozzálássunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr5414679900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.