A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. március 22. péntek

2019.03.25. 17:35 muvtkorhmv

 

 

Csoportunk bátrabbik, nagykalandú szelete ma éjjel tér meg római útjáról: jövő péntekre várjuk beszámolójukat, fotóikat!

Mi, a szerényebb kapacitásúak idehaza gyülekeztünk szokott helyünkön, szokott időpontunkban, és még mindegyre Rembrandtunk előkészítésén fáradozva, s ismét Spissák Lajos barátunk nyomvonalait felhasználva, a pátoszformákat vettük elő, benne a holland mester parányi rézkarcát Medeiáról, ill. a témához tartozó egyéb illusztrációkat, csatolmányokat. ¾ 4-kor aztán átsétáltunk a Tornyai Múzeumba, ahol kiváló, alapos, jó hangulatú vezetést kaptunk a Makói Művésztelep vezetőjétől a pár hete megnyitott változatos kiállításról. Mindannyiunknak nagyon tetszettek a képek, kivált Balogh Gyula Munkácsy-díjas mester munkái, s élvezettel hallgattuk a vezetést is Karsai Ildikó grafikusművésznőtől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr3114715853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.