A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. április 5. péntek

2019.04.06. 09:03 muvtkorhmv

 

Hamarosan indul a másik Pagony-csapat a Dunántúlra, a határra, majd Grazba, s mindehhez most, Zsuzsinktól, a keszthelyi Festetics-kastélyról és Zalaegerszegről hallgattunk a szokott módon tartalmas, szívvidító, sok-sok adattal szolgáló kiselőadást. Zsuzsi mindenről mindent tud, és mi ámulva hallgatjuk, derülünk, borulunk információin, jelesül a horvát származású Festetics családról, köztük sorban Tasziló I-ről és Tasziló II-ről…Szép, szelíd dombvidékre megyünk („a pannon dombok dermedten feküsznek”), az ország legnyugatibb részére, egy 60.000 főt számláló, derűs városba (Zalaegerszeg), de majd Kőszegre is, Ottlik Géza városkájába a Katonai Alreállal… Jövő alkalommal Antóniát hallgatjuk Grazról, de az Alreál falán megpillantjuk a Mene, Tekel, Ufarszin feliratot is, illetve Tulp tanár anatómiáját --, hogy Rembrandttól se távolodjunk el túl sok időre. Őutána pedig – ma vált világossá – egy esztendő rokokó és copf következik majd a klasszicizmus előtt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr8514742933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.