A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. április 12. péntek

2019.04.14. 06:21 muvtkorhmv

 

E borúsba forduló április pénteken a kirándulásra készült a Pagony… Graz csodaszép, Mura-parti városáról egy órán át, nagy alapossággal Antóniánk számolt be, plasztikusan elénk tárva e klasszikusan szép, sok régi városrészt, patinás részletet, de meghökkentően sok újat, változatosat is tartalmazó nagyvárost, ahová hamarosan ellátogatunk. Zalaegerszegről és a Festetics-kastélyról az elmúlt alkalommal hallottunk, most pedig Kőszeg volt még hátra. E határváros, oly sokáig Habsburg zálogbirtok, gazdag középkori nyomokkal teljes barokk arculattal. Különösen a Sgraffito-ház és az Ottlik regény-emlékek kötnek majd oda bennünket, no meg a táj szépsége, a sok muflon és fekete gólya ugyancsak. A Jurisics-várról és a Szent Jakab templomról nem is szólva, távolban az Írottkő panorámájával.

Hamarosan utazunk, de előtte még egy órát Rembrandt előkészítése zajlik, Húsvét előestéin…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr5314762998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.