A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. április 17. szerda

2019.04.18. 08:27 muvtkorhmv

 

 

Szerdai, bepótló nap, Húsvét előtt, nagyszerű, oldott hangulat. Mondhatni: csipogott a Csoport. Ámde nem akármin, hanem a Szalmus-Editke kettősében továbbított, Ormos Zsuzsink és Bodránk közvetítette Riegersburg sasfészkén a messze levegőben, a grazi úton. Na, ide szeretne kis Csoportunk mindenáron felmászni, méghozzá – mint igazi kihívás – gyalogosan! A férjfaló, hitestársait szépen egyformás öltöztető, nagy akaratú várúrnő birodalmába! A kövek és magaslatok közt pompázó, sok-kapus belső várba, melynek ablakaiból már csak a Mennyekbe látni. Gyalog! No, jó, lehet, hogy azt az olcsó kis liftet is kipróbáljuk, de csak, hogy megmutassuk: nem fukar a magyar.

Volt még időnk ezután is, és Dobai Péter munkásságáról szerettünk volna tájékozódni, felkészülendő a májusi három-helyszínes konferenciára Szegeden, de aztán eszünkbe jutott Európa egyik szíve, e borzalmasan megsérült, balul járt Notre Dame katedrális, és akkor, megemlékezé-s és együttérzés okán, kerestünk egy videót Németh Gerle Katink és Ancikánk segítségével, mely videóval is aztán nem is elsősorban a tűzvészről, hanem az eleven, évszázadokon át regnáló, szépséges monumentumról emlékeztünk, gondolkodtunk…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr6914772858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.