A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. május 3. péntek,

2019.05.05. 20:18 muvtkorhmv

 

 

 

E szép május eleji napon visszaemlékeztünk nagyszerű nyugat-magyarországi és ausztriai kirándulásunkra, és megosztottuk emlékeinket itthonmaradott Csoporttársainkkal, mégpedig Szalma Jutkánk friss fotó-galériája és közös (némileg kaotikus, de informatív) mesélés által. Lenyűgöztük Társainkat a magaslatokkal, várakkal és kastélyokkal, melyeket bejártunk, s utána még Marikánk hiánypótló szobor-azonosítóját is megtekinthettük Zalaegerszeg tartományából. A Riegersburgi Kastély és „boszorkány”-úrnője annyira foglalkoztatott bennünket, hogy kértük Zsuzsinkat, a meglévő prezentáció nyomán tekintsük még egyszer végig e rémisztő sasfészek nevezetességeit, történetét, azonosítva a kép-galériával a valóságban látottakat. Gyönyörű és tartalmas út volt – köszönet a szervezőknek!

Most pedig, nincs más hátra, el fogjuk kezdni még a nyár beállta előtt a nagy Rembrandttal történő egyéves ismerkedést…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr9514809476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.