A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. május 10. péntek,

2019.05.10. 21:48 muvtkorhmv

 

 

Szeretett Csoportunk egy része máma „barangolt” a vásárhelyi Barangolókkal, Ormos Zsuzsinkkal, de épp elegen maradtunk ahhoz, hogy a Közösségi Héten vendégül láthassunk néhány kedves helybéli érdeklődőt. A „műsor”, melyet számukra Bagi Marikával és Rozgonyi Piroskával összeállítottunk, úgy reméljük, adott egy keresztmetszetet tevékenységünkről, legutóbbi nagy témáinkról, gondolkodásunk irányából. Piroskánk Dionüsszosz-Bacchus-prezentációja áttekintette e szélsőséges, izgalmas témát mind mitológiailag, mind festőileg Leonardótól, Caravaggiótól és Rubenstől egészen Emil Nolde expresszionista válaszáig a bor-mámor-isten kérdésköreire, s volt itt muzsika is, hallgatnivaló! Belenéztünk Rembrandt ürügyén az „erős kép” és pátoszformák témakörébe Rényi András s a parányi Medeia-karc ürügyén.  Végül pedig, ismét csak szép muzsika kíséretében, egy nagy Feltámadás-prezentációt lapoztunk végig, sok-sok már ismert, s néhány sosem látott különleges kép birtokba vételével. Ismétlésnek, kedvcsinálásnak, szinten tartásnak is jó volt e foglalkozás, s örültünk vendégeinknek is.

Jövő héttől megkezdjük a Rembrandt-életrajzzal való ismerkedést, Gerle Katink remélt és hitt kalauzolásával…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr8614819600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.