A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. május 17. péntek

2019.05.22. 17:12 muvtkorhmv

 

 

 

Németh Katink ma Rembrandt felé vezetett bennünket. Először alaposabban megtekintettük a Medeia-karcot: Katink láthatóvá tette a parányi műremek több fontos, eleddig homályban bolygó részletét, s így a lap „erős kép”-jellege még csak kidomborodott!

Ezután a festői mikroklíma követése, a rembrandti életmű beágyazása következett, sok-sok képpel, festészeti környezetrajzzal, köztük e furcsa ember, e hányatott sorsú, zseniális művész önarcképeivel. Melyekről, tán nem is oly soká, Ormos Zsuzsink fog beszélni. Saskiáról és Hendrickjéről pedig Ancikánk…

Végül Piroskánk keze által a Holland művészet Aranykora című, 2014-es nagy tárlat képein futottunk -- ha nem is végig, de egy jó darabig; így töltekezve fel immár mind jobban a rembrandti életművel. Hiszen a sok okos beszéd mellett mégiscsak a festmények birtokba vétele, alapos megszemlélése a fő cél!

Várjuk a sillabusz üres témáira a szíves jelentkezőket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr4514847924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.