A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

209. május 24. péntek

2019.05.31. 11:08 muvtkorhmv

 

 

Ha még nem is a Rembrandt-ciklust megíró Bródy Sándorról, de Rembrandtról azért beszélgettünk, beszéltünk, vetítettünk e heti óránkon. Részben Piroskánk Holland Aranykorának képeit szemléltük meg végig, a többszöri ismétlés által egyre jobban elmerülve, elmélyülve Rembrandt világában; de tettünk elmúlt óránkhoz kiegészítéseket is. Így került sok a batávok kilétének érintésére, melyből aztán az hüvelyeződött ki, hogy bárhol érintünk is meg egy témát, szinte befejezhetetlenné, lezáratlanná válik pillanatok alatt: tovagyűrűzik, és újabb keresésre sarkall. De hisz épp ilyen kereső-fajta társaság a mi Pagonyunk!

Kedvcsinálóként belekezdtünk Bródy Sándor munkásságába is, hogy előkészítsük a terepet a Rembrandt-ciklus előtt.

Továbbá Zumthor nagyszerű könyve nyomán képek sorát néztük meg a jellegzetes holland tájról, beszélve vizeiről, időjárásáról, felhőiről, egéről --, hogy jobban átláthassuk, micsodás földön is született meg Rembrandt életműve.

Hősünk életrajzával még adósak vagyunk. Bródy Sándor után ez következik!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr6114871850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.