A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. június 7. péntek

2019.06.08. 11:28 muvtkorhmv

 

 

Valóban lenyűgöző előadást hallhattunk tegnap Amszterdamról Szalma Jutkánk bemutatásában, vetítésével. Eltöpreng az ember, hová messziségbe jutott a 14 esztendő alatt Pagonyunk, hogy efféle bemutatók, részletes keresések, aprólékos, mindenre kiterjedő s választ megkísérlő (vagy a válasz -- egyelőre -- hiányzó voltára pontosan rámutató) prezentációk, előadások, elemzések szülessenek.

Jó néhány óra telt már el Rembrandt tanulmányozásának előkészítésével, képei (drága jó Lajosunk prezentációi révén és Piroskánk széles feltárásaival) jelen vannak minden tagtársunk képzelete ernyőjén. Így most, amikor Szlávikné Irénke hozzálát két órán át az életpálya s a személyiségrajz bemutatásához – bizonyosak lehetünk benne, hogy méltóképpen láthatunk ezt követően a festmények taglalásához.

De ne feledjük: rövid nyári utunkra, Szilvásváradra is készülnünk kell kis bemutatóval…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr2414884696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.