A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019.június 14. péntek

2019.06.15. 08:45 muvtkorhmv

 

 

 

Szlávik Irénke alapos, körültekintő előadása és gazdag ppt-je kalauzolt ma bennünket erős részletességgel a Rembrandt-életrajz útvesztőiben. Egy molnár 8. gyermeke! Sosem lépte át Hollandia határait. Ki tudja, milyen mélyvilági vonzalom kötötte oly sok szállal a zsidó, szefárd, marannus népcsoporthoz s az Ószövetséghez? S mi kötötte őt a mennonitákhoz, szociánusokhoz? Már az életrajz első fele felvetette e kérdéseket, de az életműben történő elmélyülés még csak most következik.

Beszéltünk a Doktor Faustus c. rézkarcról és A lengyel lovasról is, hogy jövő alkalommal az életrajzon túl sort kerítsünk például a Péter háromszor megtagadja Jézust című vászon elemzésére.

Talán mégiscsak Rembrandt a világ legnagyobb festője?!

Jövő márciusra minden bizonnyal kiderül…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr5714895176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.