A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. június 18. kedd

2019.06.28. 17:06 muvtkorhmv

 

 

Érettségi elnöki elfoglaltságok miatt a Pagony e héten kedden találkozott, s immár a „nyári időszámítás” szerint, délelőtt.

Szlávikné Irénke folytatta Rembrandt-beszámolóját, s most már a művészpálya második szakaszát fedezte fel a Csoport előtt, beszélve Saskiáról, Hendrikjéről, a megrendelőkről s majd a megrendelők hiányáról,

mindenekelőtt pedig rengeteget vetített, hihetetlenül sok Rembrandt-képet megnéztünk most már…. „Csupán” a rendszerezés a dolgunk, az okok megkeresése, a változások kikutatása: dicsőség, siker és mélybe hullás egy művészóriás életpályájába szőve.

Szinte az egész életmű lepergett már előttünk, s a most következő kisbeszámolóktól igazi mélyelemzéseket várnánk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr4514916830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.