A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. június 28. péntek

2019.06.28. 17:07 muvtkorhmv

 

 

Ahogyan vártuk és reméltük is, Ormos Zsuzsink egy frenetikus Rembrandt-önarcképek előadással lepett meg bennünket ma. Az előadó felhasználta a nagy magyar Rembrandt-kutató, Rényi András egyik nyilvános előadását, melyet majd mi is igyekszünk meghallgatni, a Csoporttal együtt.

Egymástól igen eltérő vélekedéseket hallottunk az évszázadok óta világhírű mesterről, ellentétekkel teli életéről, kimondhatatlanul súlyos életművéről. Nem szerette magának a hírverést, egyszerűen élő, a lentet és a fentet egyaránt ismerő ember volt. Ismerte a dicsőséget; ismerte a nyomort. A „festészet fejedelme” állítólag úgy rajzolt-festett, mint előtte soha senki. Vannak, akik hibáit keresik… Mi ámulva csüggünk művészetén!

Önarcmásai pedig hol hirtelen indulatú ifjúnak; hol boldogan mulató fiatal férjnek; hol árnyékban rejtőző kis csavargónak, hol tekintélyes művésznek, vagyontárgyak birtokosának vallja magát képein. Kiismerhetetlen, és roppantul vonzó! Mint minden, ami őutána maradt…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr5814916856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.