A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. július 9. kedd

2019.07.10. 22:41 muvtkorhmv

 

 

 

A kirándulások miatt rendhagyó napon, de épp a szilvásváradi kirándulás programját részletezendő gyűltünk ma össze. Bagi Marika, Forrai Erzsike (most debütált új tagunk), Szalma Jutka és a Kör vezetőjének bemutatóiban felvillant, követhetővé vált, amit szép utunkon látni fogunk: a karsztvidék, a Szalajka völgye, a Fátyol-vízesés, a Lipicai ménes és környék kastélyai, múzeumai, templomai, természeti kincsei.

Magyarország „vadonjában”, azaz legnagyobb kiterjedésű erdőségeiben fogunk kószálni, karsztforrások és barlangok, víznyelők közt és lópata-érlelő kövecses talajon -- egy vidéken, ahol a természet bőven hintette javait, s az ősi ember is szívesen telepedett meg rajta.

Néhány nap múlva mindezzel személyesen is szembesülünk, s ha szerencsénk van, meghallhatjuk egy hajnalon a „barokk lovak” pazar futását odafentről, a téli szállásokról…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr4114937154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.