A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. július 19. péntek

2019.07.19. 17:45 muvtkorhmv

 

 

 

Bizony, a mai alkalommal a Pagony szilvástortát fogyasztott, bepótlandó és jóváteendő azt a szilvásváradi málnás tortát, melyet az élet kifürkészhetetlen csapdái miatt a Csoport vezetőjének a tetthelyen megenni nem volt módja…

Tortaevés közben pedig más, intellektuális élvezetek is várták ma  (ismét, mint minden alkalommal) a Pagonyt: Rozgonyi Piroskánk pompás prezentációja tájékoztatott és avatott be bennünket a nagy Rembrandt körül megjelenő többiek munkásságába: elődökbe, festő-társakba, tanítványokba, későbbi utódokba s életművükbe. Sok – számunkra többségében ismeretlen, vagy csak névről ismert holland festő, kortárs, előd és utód, akikre most erős fény esett, s örömteli meglepetéssel láttuk, micsoda izgalmas, nagy művek születtek az ő kezük alatt is. Nemcsak a Himalája csúcsai vannak, érzékeltük már többedszer munkálkodásunk során – jó látni, hogy a második- és harmadik vonal-bélieknek, az ún. „kismestereknek” is mekkora becsületük kell legyen!

S az óra során, észrevétlenül, már jövő évi nyílt foglalkozásunk anyaga is formálódni kezdett…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr3114971004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.