A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. július 26. péntek

2019.07.28. 10:20 muvtkorhmv

 

 

Szilágyi Kláránk ma igazi nyári extrával örvendeztetett meg bennünket: hírek a műkincs-piacról, hihetetlenül, értelmezhetetlenül magas, elképzelhetetlen árak, melyek, legalábbis benyomásaink szerint, nem szükségszerűen esnek egybe a műtárgy minőségével… Megdöbbentő, hiszen mi, a Pagony, a nagy súlyú, esztétikailag is lenyűgöző műalkotások, gyönyörű festmények miatt járunk e Körbe péntekenként, s e szépségeknek nem érezzük soha számszerűsíthetőségét…

Ámde Klára előadása mindnyájunkat megragadott, leginkább talán a két szélsőség: az oly sokáig ismeretlen, azonosítatlan Leonardo-festmény, illetve Hirst „cukiságai” (hasonlóra pettyezett számolatlan „festménye”), s a hozzájuk fűzött frappáns kommentár!

Jövő héten Szentpétervárral folytatódunk Ihász Katikánk útibeszámolója révén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr6714983360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.