A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. augusztus 30. péntek

2019.08.30. 17:26 muvtkorhmv

 

 

És ez volt ma az utolsó nyárhavi óra… Mostantól mindig délelőtt lesz a foglalkozásunk; mostantól még sokáig lesz Rembrandt a témánk; mostantól is változatlanul egységet alkot a Csoport, és mit sem veszített érdeklődéséből: a csoda folytatódik…

Ma vegyes prezentációban ismét a leideni-amszterdami mester állt a középpontban, általa és révén pedig most a könyv, az Ő híres könyves képei a sok prófétával és prófétanővel, illetve Hanna-, ill. Anna prófétanőként megjelenített csodálatos édesanyjával. Szerepelt azért Van Gogh is mint olyan, akinél a könyvcsendélet belső tájjá válik és önarcképpé. És szerepelt volna El Greco, Cézanne, Kohán György és sokan mások is, ha az előadó, szokásához híven, nem tervezte volna bemutatóját kb. három-négyszer olyan hosszúra, mint amennyi idő rendelkezésre állt. És akkor még Borges Bábeli Könyvtárába, Danilo Kis A holtak enciklopédiájába, Németh Gábor Akragaszába, sőt Vörösmartynk Gondolatok a könyvtárban-jába is belelapoztunk volna… Így „csak” Thomka Beáta labirintikus szövege kerülhetett mint extra szóba, benne a Ninivei Könyvtárra tett utalás és Anselm Kiefer óriás könyv-installációi a berlini Hamburger Bahnhof kortársművészeti múzeumban… Innen folytatjuk jövő héten, illetve Editként Jób-témájától, Eszter-témájától…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr8115032478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.