A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. szeptember 6. péntek

2019.09.07. 08:03 muvtkorhmv

 

 

 

 

Ismét Rembrandt, méghozzá több ószövetségi témával és – Editkénk szokott nagyszerű, gondolatébresztő előadásában. Sőt: a tárgyat problematizáló, vitára, beszélgetésre sarkalló, véleményeket szembesítő elővezetésben… Ábrahám áldozata, Bélsazár lakomája, Mózes és a kőtáblák összetöretése, Bálám szamara… Minden témát, háttérben (előtérben) a Rembrandt-képekkel – hosszan hallgattunk volna még, a meghökkentő (értetlenségünkben-éretlenségünkben megmosolyogtató) rabbinikus magyarázatokkal együtt. A Csoport mind figyelmesebb, árnyaltabb befogadó! És alkalmazkodóbb is: mától péntekenként mindig délelőttönként fogunk találkozni, így megmarad előttünk a hosszú nap, s a ránk esteledő őszi szürkületet, a kátyú- és árok-kerülgető homályt is elkerüljük.

Rembrandt kimeríthetetlen: legközelebb Antóniánkat hallgatjuk a Tékozló fiú ezer arcából, utána pedig a Mester grafikai munkássága következik Ormos Zsuzsink tolmácsolásában, reméljük, jó pár foglalkozáson keresztül…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr1515049062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.