A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. szeptember 20. péntek

2019.09.20. 21:00 muvtkorhmv

 

 

Régóta várjuk már epekedve, hogy Ormos Zsuzsink megszólaljon végre Rembrandt grafikáiról: rajzairól, rézkarcairól, krétáiról, metszeteiről… S ahogy gondoltuk és reméltük, mondandójának negyedére ha elég volt e mai alkalom, így jövő héten folytathatjuk az ismerkedést e kimeríthetetlen realizmusú, beszédet és írást helyettesítő világgal, ahol a Mester elképesztő rajztudásához kerülhettünk még közelebb. S olyan kalauztól hallhattuk mindezt, ki maga is művész, grafikus, ismeri az emlegetett eszközök használatát!

De sőt, a Csoport még eszközbemutatót is kapott, kézbe vehetett fémlapokat, keménytűket, rajzolhatott és kapirgálhatott kedvére.

Sosem felejtjük e mai órát, s várjuk a folytatást: Rembrandt képi világa kimeríthetetlen, s ma megláthattuk a Tékozló fiú kezdő-rajzait, finom, célba találó felvázolásait is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr1315138876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.