A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. október 4. péntek

2019.10.05. 22:54 muvtkorhmv

 

 

Csak kedves Csoportomnak, s nem önhittségből írom (s ama ritka pillanatok ezek, amikor E/1-ben). A legutóbbi órák előadásai (Ormos Zsuzsink Rembrandt grafikus művei, rézkarcai-hidegtűi-metszetei és ma Máriánk Rubens contra Rembrandt nagyívű, párhuzamos előadása: áttekintése, összevetése, beágyazva a térség földrajzába, történelmébe és vallástörténetébe, sok-sok igen komoly olvasmányt felvonultatva) --, nos, mindezen előrehaladások azt mondatják velem: nem biztos, hogy jelenleg van Magyarországon másik ilyen, bár „amatőr”, nem szakmai kezdeményezésű, nem szakmabéliek közül szerveződő, de az idők során a szakmai komolyságot és igényességet ennyire magáévá tévő másik művészet-közvetítő, művészeti korokat s műtárgyakat áttekintő, műelemző kör – sem fiatalokból, sem időskorúakból.

Nagy öröm nekünk, hogy az eltelt közel 15 év alatt ide jutottunk: megküzdöttünk a szakmai igényességért, a lektűr, a felületes vélekedések elutasításáért, s az előadói kvalitások javításáért, a képkeresés és kiválasztás, prezentáció magas szintjéért.

Élvezet és komoly tanulság volt a mai alkalom: együtt láttuk a két utolérhetetlen, egy időintervallumban, egy térségben élt, s egymástól mégis radikálisan különböző művészóriást.
Köszönjük előadónknak; előadóinknak!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr1415200886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.