A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. október 8. kedd

2019.10.08. 20:54 muvtkorhmv

 

  

Bizonyos okokból, csak sebtében….

Az elmúlt alkalom csúcsteljesítménye ma kiegészült Máriánk előadásának folytatásával: ha lehet valami még jobb, ez az volt. Nem a túldicsérés szándéka vezeti a tollforgatót, hanem annak örömteli belátása, hogy a Csoport tagjai közül nem egyen képesek kiemelkedően igényes, szakmailag kifogástalan előadást összeállítani és tartani; 2. hogy a Csoport többi tagja, kiváló, valamivel csendesebb barátaink és munkatársaink képesek ezeket az előadásokat mély figyelemmel, érdeklődéssel és meg-értéssel követni!

A mai napon mindez Rubens és Rembrandt festői tálentumának, inspirációinak, életrajzuk összevetésének tükrében történt, rengeteg, meggyőző, a kérdéseket problematizáló festmény segítségével.

Jövő héten Zsuzsink következik, a harmadik Rembrandt-grafikai órával…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr5015211224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.