A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2015. május 15. péntek

2015.06.03. 11:25 muvtkorhmv

 

E napon, még utoljára, ismételtünk, emlékeztünk: Ancikánk, Szabinánk és Németh Kati prezentációi nyomán, az általuk készített fényképek révén ismét megelevenedett a Boga völgye, a Református Ótemplom óriása Debrecenben s a nagyváradi Székesegyház sötét-arany tömbje, benne László hermájával, ereklyéjével, maga a Váradi Vár, minden elképesztő rétegével és Szalontán az immár nem is csonka Torony… Láttuk Várad szecessziós palotáit, eszünkbe jutott a Medgyessy-sétány minden szobrával, a Nagyerdő, Csokonai virtuális, pillangós álom-szobája és a sok-sok finom étel, esztétikus szupertáplálék, melyben ugyan a Kör vezetője nem részesült, de e hussanó falatok szépsége a fotókon is megragadó volt.

Láttuk Editkét Petőfit szavalni; láttuk okos kis régésznőnket, Debrecenben jártas latintanár-nőnket, a színházakat és tereket, a Fekete Sast, a Sebes Köröst és egy kicsi, kedves szajkót is a végére, ha a fürge mókus nem lett volna elég, Ancikánk jóvoltából!

Átismételtünk, átgondoltunk mindent, és most jöhet a német reneszánsz!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr517514440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása