A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018. október 12. péntek

2018.10.12. 22:53 muvtkorhmv

 

 

Vác, Érsekvadkert, Nizza, Antibes, Budapest… E helyek kerültek szóba elsősorban a mai foglalkozáson, ha nem is egyforma súllyal, de mind ugyanolyan érdeklődéssel, kíváncsisággal.

Ihász Katinkánk és Imolya Erzsikénk a dél-francia partokat járta be: most csupán pár szót hallottunk útjukról, s várjuk a fényképeket a kimondhatatlanul kék és azúr tengerről, sziklákról, Marseille kikötőiről! Vácott és Érsekvadkerten pár hete járt a Pagony egy része, s most számoltunk be a látottakról a Csoport jelen nem volt tagjainak. Németh Katink készítette a képeket, s ha kicsit fáradtan és foghíjasan is, de igyekeztünk Társaink elé vetíteni a csodálatos kis Duna-parti várost a Naszály alatt, szemben a Szentendrei-szigettel, számlálhatatlan templomával, békéjével, katolikus barokkjával, rokokójával, legendáival, szentjeivel. Egy nyugodt, szép estét és napot töltöttünk ott, eltöprengve, hogy ilyen más is az alföldi élet, melyet ugyan nem cserélnénk már fel semmivel; mégis milyen jó tudni, hogy kis Magyarországunkon Vác, Pécs, Orfű és Hollókő, Sümeg: bármikor meglátogatható, elérhető számunkra.

A Madách Társaság vándorgyűlésének előadásairól is szíves szót ejtettünk: Érsekvadkert szép volt most is, akár tavaly, a kert bővelkedett birkákban, a fogadó pedig az okos tudományok, a madáchi gondolatok tárlója lett egy hosszú nap erejéig.

Alonso Cano ott figyel következő hetünk péntekén, hogy ismét szeretett barokkunkhoz térhessünk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr7114298509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása