A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2019. március 13. szerda

2019.03.15. 08:59 muvtkorhmv

 

 

Szép Nemzeti Ünnepünk okán-jogán a péntek foglalttá vált, így szerdán találkoztunk a Pagonnyal, hogy legalábbis bevezessük, felvezessük jövő esztendei nagy témánkat: Rembrandtot. Aki is király a művészek nagy birodalmában. Király, akár Michelangelo, Leonardo vagy Dürer… (A felsoroltak egyébként büszkeségünknek, Ormos Zsuzsi, kisvártatva Pro Urbe díjas művész-tanár tagtársunknak legközelebbi művész-választottjai is…) A Rembrandt-prezentációkat pedig -- örömmel és szomorúsággal vegyest’ állapítottuk meg – Spissák Lajos hajdani tagtársunk készítette, így őrizve, még elhunyta után is, szakmai hűségünket, szigorunkat.

Arra tettünk, a vetítésben gyönyörködve, kísérletet, hogy szempontokat találjunk a nagy holland mester majdani feldolgozásához: a város, ahol élt; nagy témái; biblikus motívumai; döbbenetes önarckép-sorozata; könyvcsendéletei; fényei s árnyékolása…; lenyűgöző rajztudása és lélekábrázoló képessége. Rembrandt titka, egyszóval.

Mielőtt azonban hozzálátnánk elkövetkező nagy témánkhoz, a Zala-Graz-i kirándulásra kell apróbb prezentációkkal készülnünk. Van tehát tervünk, dolgunk elég, holott épp hogy befejeztük Nyílt Foglalkozásunk révén tavalyi tanévünket…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr8414689496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása