A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2014. január 31. péntek

2014.02.02. 19:48 muvtkorhmv

 

Megrendítő, szép, izgalmas, másfelől azonban igen szomorú, fájdalmas is volt mai foglalkozásunk, két különböző okból, előbb a rosszat írom.

Bár Csoportunk erős fogadással megfogadta, hogy a 2014-es esztendőben semmi rossz, baj, betegség, nehézség nem történik vele – velünk, mégis: sorra érik csopottársainkat a gondok: betegség, családi bánat, nem részletezem, s ma egyik nélkülözhetetlen (mindenki nélkülözhetetlen!), első-perc-óta-tagunk újabb nagy betegségéről kaptunk hírt. Minden gondolatunkkal vele vagyunk, szeretetünk, barátságunk vigyázzon Rá, ahogy minden Társunkra eddig, s ezután is!

Más tekintetben pedig az történt, hogy vendégül láttunk egy kiváló előadót a fiatal tudós, Mórocz Gábor személyében, aki 50 perces előadásában Justh Zsigmondról, Mednyánszky Lászlóról és Malonyay Dezsőről beszélt nekünk. Kaptunk kiosztmányt is, melyben Justh jellemzése volt olvasható a festőről s a spirituális, misztikus indíttatású, beállítottságú művészről, a szenvedő, de szenvedését, öröklött gyengeségét, érzékenységét, sérülékenységét nagy művészetre váltó Mednyánszky László mágnásról és csavargóról.

Végül még meghallgattuk mintegy főpróbáink elemeként Mihályné Erzsike okos szimbiózis-referátumát, illetve Pirókánk zeneszó melletti csodaképeit Bosch csodalényeiről – a „denevér fájdalmának” titkos égisze alatt (ez is rejtett szimbólum, csak Csoporttársak mint beavatottak részére…).

Egy hét múlva Klára I-gyel és Klára II-vel folytatjuk, forever!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr845794591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása