A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2018 június 6. szerda

2018.06.06. 20:48 muvtkorhmv

 

 

 

Zsuzsink ma, szerdán, a gótika stíluskorszakával folytatta oktatásunkat, és igen, a kép mind jobban összeáll, ilyen kiváló magyarázót-megértetőt-példa-állítót aligha hord sokat hátán a Föld, és értettük, és láttuk és felismertük!! Nem sokkal később Szalma Jutka vetítette a spanyol barokk épületeit, s bár ilyenformán ebből az órából a reneszánsz kimaradt, nem éreztük már oly hézagosnak tudásunkat, ámultunk a spanyol barokk végtelen, túlzó pompáján, ki-ki kedve, ízlése szerint rajongott vagy borzadozott, de itt jön még a dél-amerikai kontinens katolikus templomainak megfoghatatlan, minden képzeletet, s lehet: jó ízlést felülmúló díszítettsége, zsúfoltsága, aranya… Van azonban olyan lény is a Pagonyban, akinek ennyi arany és ennyi angyal sem haladja meg szépségfelfogását, misztikumra való igényét! S aki fentiek miatt annakidején a San Roccóból is alig tudott kijönni, akár Krasznahorkai hőse a Christo Morto pillantása elől.

A következő órán építészeti oktatásunk szünetel, ellenben folytatódik a barokk korszak, valamelyes specialitásokkal, miközben a jövendő év előadásai is kezdenek kiválogatódni, hogy lassan hozzá-férjünk a nyári kirándulás témáihoz is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr3614028548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása