A kör honlapja

Art.Pagony

Kedves Olvasóink, akik megtisztel- nek bennünket, hogy mostantól már nem csupán honlapunk, de blogunk olvasói, nyomkövetői is lesznek!

Szeretettel köszöntjük s vitára, be- szélgetésre várjuk Önöket, hiszen a blog, ha jól sejtjük, interaktív műfaj, hogy e "modernségében" immár nem kevéssé elcsépelt, jelentésvál- ságban szenvedő kifejezéssel éljek. Mi, ahogy ezt, kedves Olvasónk, láthatja honlapunk tartalmait kö- vetve, a szakmai-tudományos kö- zelítések, tájékozódások és be- szédmódok hívei vagyunk: ez tartja össze, ez a törekvés, önképzőkö- rünket immár hetedik esztendeje.

Terveink szerint tehát beszélgetni, beszélni, kérdés-feleletben gon- dolkodni fogunk e lapokon, s tesz- szük ezt nyilvánosan, az Önök hoz- zászólásait is várva -- ugyanakkor csakis tárgyszerűen: heti temati- kánkhoz, választott szakterülete- inkhez kapcsolódva, órai anyaga- inkat mind szélesebb körben bőví- tendő.

Erre a kalandos útra hívnánk Önt is, kedves Olvasó -- s most már: Írótárs, hétről hétre!


Cserjés Katalin, a Kör vezetője
SZTE BTK Modern Magyar Irodalom Tanszék oktatója

Címkék

2015. március 27. péntek

2015.04.19. 09:09 muvtkorhmv

 

 Kedves és értékes vendégünk volt máma a foglalkozáson, és lám! szakdolgozat lesz a Pagonyban, pontosabban: a Pagonyból!

Szászfalvi Zsófia andragógia-szakos főiskolai hallgató készített Csoportunkkal interjút motivációinkról, a Körhöz fűző viszonyainkról, érdeklődésünk irányairól és így tovább, több mint egy órán át, majd magánlevelek formájában a neten tovább.

Miután e beszélgetés lezajlott, kezdtük a napi munkát: immár a kirándulásra készülődést. Németh Katink a Debreceni Kollégiumot mutatta be nekünk, Zsuzsink ismételt klasszicizmus-kiegészítőivel. Csokonai Vitéz Mihály jeles kollégiumi hallgató fölemlegetésével folytattuk a szót, és meghallgathattuk a debreceni illetőségű, s az előadásra is ott maradó Zsófi értékes kiegészítéseit.

Volt más vendégünk is: Szabina Tanárnő elhozta kis üdvöskéjét, a nyolcadikos Cintykét, a városi Petőfi Szavalóverseny 2. helyezettjét, aki nékünk most Petőfitől (Bánk bán) és Aranytól (Tetemre hívás) szavalt egy-egy balladát – ámultan hallgattuk a törékeny kicsi lányka árnyalt szavalatát, elkötelezett versmondását. Gratulálunk neki és tanárnőjének.

A Csoportnak pedig köszönjük a szép, meleg szavakat az Önképzőhöz fűző viszonyukról.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvtkorhmv.blog.hu/api/trackback/id/tr877379776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása